Wielkanoc - czas na jajka idealne

Czas Wielkiej Nocy to czas budzącej się przyrody, a z nią zmiany w kuchni. Częściej sięgamy po świeże, lekkostrawne produkty z przyjemnością rezygnując z ciężkich, rozgrzewających potraw, które dawały nam energie do przetrwania chłodnych dni. Wielkanoc to oczywiście także czas malowania i zdobienia jaj. W tym czasie także spożywamy je w rozmaitych formach i daniach.
W tym czasie jajowar pokazuje nam wszystkie swoje zalety. Dzięki niemu właśnie otrzymujemy jajka za każdym razem takie, jakie chcemy. Dzięki temu nie tylko mamy pewność, że na śniadanie zjemy jajko lekko ścięte lub całkowicie na miękko – z płynnym żółtkiem. Mamy także pewność, że będą dokładnie dogotowane, gdy potrzebujemy ich do sałatek lub dań na zimno.
Gdy chcemy z jajek zrobić pisanki, również jajowar przypilnuje, aby nasze jajka były porządnie ugotowane na twardo. Po tym możemy je zafarbować, nałożyć na nie wielobarwne koszulki, a bardziej ambitni mogą ozdobić metodą rytowniczą, batikową lub naklejając sitowie na jajka według lokalnych tradycji.
W jajowarze można ugotować kilka jajek na raz. Są takie w których zmieści się ich 8, są takie na 6 szt. i dla singli na 3 szt. Po dolaniu odpowiedniej ilości wody, którą łatwo odmierzyć dołączona do sprzętu miarką, urządzenie gotuje jajka do poziomu, jaki chcemy otrzymać.
W naszym sklepie znajdziecie Państwo kilka modeli jajowarów.
Niektóre mają także nadstawkę na omlety. Dzięki niej szybko i bez zbędnego bałaganu można zrobić równiutkie placki omletu.
Sprawdźcie Państwo sami, który najlepiej odpowiadałby Waszym potrzebom:
1
1
1
1